Sådan fjerner du kalk effektivt og korrekt

Louise Panvig 
Rengøring handler ikke kun om at kunne se forskel - det handler om at gøre en forskel

Leder du også efter en effektiv måde at fjerne kalk på? 

Så er du kommet til rette artikel. Du får nemlig nu et lynkursus i at fjerne kalk effektivt, som ikke mindst hjælper dig med at fjerne kalk, men bestemt også ruster dig godt på, så du ikke kommer til at lave dyre skader eller river håret ud af hovedet på dig selv, fordi du  oplever din kalkfjerner ikke virker 100%.  

Del 1 - Undersøg de materialer som du skal fjerne kalk på

Det allervigtigste step i at fjerne kalk, er at sikre sig at det materiale man skal fjerne kalk på, enten kan tåle syre eller ikke tåle syre. 

Det kan virkelig blive en dyr affære, hvis du ikke bære dig rigtigt ad, da nogle materialer såsom natursten; marmor og terrazzo ikke kan tåle syreholdige produkter. 

Der sker simpelthen det, at man trækker den naturlige kalk ud af stenene, når man anvender syre på dem. Så sikre dig derfor altid materialerne inden start.

  Del 2 - Køb de rigtige produkter

  At fjerne kalk kan nemlig være uhyggeligt svært, hvis man ikke gør sit forarbejde rigtigt. Det er nemlig sådan med kalk, at det ligger sig i lag-på-lag. Dvs. at Først ligger der et lag kalk, så et lag sæberester og hudrester oh yes du læste rigtigt AD. (se min video om det her). Og så ligger der sig kalk ovenpå igen, sådan fortsætter processen indtil man fjerner gammelt sæbe mm. 

  Du skal derfor bruge en afrensende sæbe, som fjerner sæbe og-hudrester, INDEN du påføre kalkfjerner. Dette er et yderst vigtigt step i forhold til at fjerne kalk på klinker - det er lidt noget andet på armaturer, for de er ofte glatte i overfladen, hvilket gør at sæberester mm. glider ned.  

  Dette skal du købe for at fjerne kalk effektivt (links til mine ligger nederst på siden):  

   

  1. Sanitets sæbe - til at fjerne gammelt sæbe mm.  
  2.  Kalkfjerner - og her snakker vi om en effektiv kalkfjerner.

   

   Del 3 - Sådan fjerner du kalk

   Og nu til det sjove - Nu skal du igang med at fjerne sæbe mm. og kalk. Lad os tage det step-by-step, delt op i punktform - PS. du kan downloade denne vejledning helt GRATIS nederst på siden. 

   STEP 1 - Sådan bruger du sanitets sæbe: 

    

   1. Du starter med at skylle fugerne med koldt vand - for at lukke for porerne i klinker og fuger. 
   2. Derefter laver du en brugsopløsning af dit købte sanitets sæbe. Typisk 1 dl til 10 l vand. Det skal stå på emballagen på flasken.  
   3.  Så bruger du en svamp, børste eller hvad du nu lige synes er bedst og så skrubber du alle klinker og fuger med den opløste sanitets sæbe.  
   4.  Skyl efter med koldt vand. 

   STEP 2 - Sådan bruger du kalkfjerner: 

    

    

   1. Lav en brugsopløsning af din købte kalkfjerner - også her er det typisk 1 dl til 10 l vand. Eller ved kraftige kalkaflejringer, 1 l til 10 l vand. 
   2. Så bruger du en svamp, børste eller hvad du nu lige synes er bedst og så skrubber du alle klinker og fuger med den opløste kalkfjerner. - DU MÅ IKKE SKYLLE ENDNU 
   3. Vent alt fra 5-15 min og skyl derefter klinkerne med koldt vand igen.  
   Hvis kalken ikke er kommet væk første gang, så skal du gentage processen igen, fra step 1 og step 2. Dette fortsætter du med, indtil kalken er væk. Hvis du oplever at kalken simpelthen er så slem, at den ikke kommer væk, uanset hvor mange gange du har gentaget processen, så kan det sagtens skyldes at kalken har bundet sig til klinkerne - dette kan ske hvis man ikke bruger det korrekte rengøringsmiddel fra start. 

    

   Nogle rengøringsmidler der sælges i butikker rundt omkring, kan have en så stærkt ætsende egenskab, at klinkerne ødelægges og derfor binder kalken sig fast - så er der desværre kun en udvej, og det er at snakke med en murer.  

   STEP 3 - Sådan bruger du kalkfjerner på armaturer: 

    

   1. Du starter med at skylle armaturet med koldt vand - for at lukke for porerne i metallet. 
   2. Lav en brugsopløsning af din købte kalkfjerner - også her er det typisk 1 dl til 10 l vand. Eller ved kraftige kalkaflejringer, 1 l til 10 l vand. Alternativ kan du købe en kalkfjerner der er klar til brug og som ikke skal blandes op. Se link nederst på side. 
   3.  Så bruger du en svamp, børste eller hvad du nu lige synes er bedst og så skrubber du alle kanter og leder med den opløste kalkfjerner. - DU MÅ IKKE SKYLLE ENDNU Vent alt fra 5-15 min og skyl derefter armaturet med koldt vand igen. 

    

   Links til mine produkter og anbefalinger

   Sanitet Premium -
   40,95 kr. 

   Til afrensning af gammelt sæbe

   Kalkfjerner Premium - 39,95 kr. 

   Første alternativ til kalkfjerner

   Kalkfjerner Deluxe -
   49,95 kr. 

   Til at fjerne svære kalkbelægninger

   Kalkfjerner Pakke Premium - 159,95 kr. 

   Alt hvad du behøver til a fjerne kalk

   Kalkfjerner Basic -
   24,95 kr. 

   Værs'go nu har du fået et lyn kursus i at fjerne kalk.

   Nu er du klar til selv at begive dig ud i at fjerne kalk. 
   Husk jeg tror på dig, hvis jeg kan, så kan du også :D

   Af: Louise Panvig 0 kommentar

   Del:

   Skriv en kommentar

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   Alle kommentarer skal gennemgåes inden offentliggørelse

   Netop tilføjet til øskeliste:
   Min ønskeliste
   Du ahr netop tilføjet dette produkt til kurven:
   Gå til kurv