Sådan gør du din opvaskemaskine ren

Når du først har haft en opvaskemaskine, kan du sikkert ikke leve uden den igen. Det kan jeg i hvert fald ikke - derfor sørger jeg ekstra meget for, at holde den ren - Så kan den nemlig holde i mange år.
- Rengøringsekspert Louise Panvig


Det er vigtigt at rengøre sin opmaskemaskine, da en ren opvaskemaskine både holder i længere tid, men også sikre dig 100% rent og bakteriefrit service. Hvis din opvaskemaskine holder op med at vaske dit service rent, kan det skyldes at den trænger til en rengøring - Det kan du heldigvis selv klare på gangske kort tid. Det behøver faktisk ikke tage længere end 10 min at rengøre sin opvaskemaskine. Se med her, så får du alle mine tips til en ren og bakteriefri opvaskemaskine.

Step 1: Start med at rense filteret i opvaskemaskinen

Det vigtigste step når du rengøre din opvaskemaskine, er at rense filteret. I filteret finder du en masse fedt, madrester og slam. Dette skal du have fjernet, så filteret igen er rent. Er filteret sat til i alle huller, nedsættes filterets vigtigste funktion og så opstår der mangelfuld vask i din opvaskemaskine. 

TIP: Et godt tip er at ligge filter og si, i blød i sulfo eller en grundrens og varmt vand - på den måde opløser du hurtigt alt fedtet og derefter kan du rense fiter og si enten med en børst eller svamp.

Step 2: Rens alle sider/kanter med et fedtopløsende rengøringsmidler

Tubo-Rens Basic 29,- KØB DEN HER.

Turbo-rens fra Cleean.dk er et alkalisk grundrengøringsmiddel til rengøring og affedtning. Turbo-rensen er hurtigtvirkende og derfor et fantastisk produkt til rengøring af fedtede overflader, som feks. på overskabe i et køkken. 

Turbo-rensen kan med fordel også bruges på værkstedet til at fjerne olierester, og rengøre maskiner mm. 

Turbo-rens er lavet i en serie med 3 forskellige størrelser og blandinger. Turbo-rens 0,5 liter, er et færdigt blandet produkt som du kan bruge med det samme.

Men du kan bruge alt fra koncentreret sulfo til sanitetrens. 

 

Se video af: Rengøring af opvaskemaskine - sådan gør du. På YouTube.

Step 3: Citronsyre i opvaskemaskinen fjerner det sidste kalk

En god ting at have i baghovedet er at lave en "syre" behandling med citronsyre. Citronsyre i opvaskemaskinen, fjernder det sidste kalk, i rør, dyser og ventiler. 

Du fylder blot sæbedoseringskuffen/beholderen op med citronsyre og køre et program på min 65 grader. 

Voila - Din opvaskemaskine er nu klar til at vaske din service igen. 

Af: Louise Panvig 0 kommentar

Del:

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alle kommentarer skal gennemgåes inden offentliggørelse

Netop tilføjet til øskeliste:
Min ønskeliste
Du ahr netop tilføjet dette produkt til kurven:
Gå til kurv