Sådan rengøre du dine fuger i køkkenet

Er du også træt af beskidte fuger i dit køkken? Du skrubber og skure med moppen under gulvvask, men det er som, at fugerne ikke bliver rene! Bare rolig - Jeg har to simple værktøjer du skal bruge, og du behøver slet ikke at sidde i en ubekvemt stilling. Du kan klare det hele fra stående stilling - HVAD SIGER DU SÅ!

- Rengøringsekspert Louise Panvig

 

I 2019 havde vi en kunde som ønskede sine fuger pæne igen

I 2019 havde vi en kunde som var træt af sine fuger i køkkenet. Han ønskede at vi hjalp med at få dem pæne igen. Vi gik i tænkeboks, for sådanne en opgave havde vi dog alligevel aldrig haft før. Jeg fik fat i et helt fantastisk redskab, som hedder en fugebørste. Fugebørster er cylinderformet i børsterne, som gør at man kan komme nemt til nede i fugerne. Børsten skulle blot placeres på et skaft og voila - NU kunne vi rengøre fugerne. 

Vi startede med at fugte alle fugerne med vand, for vi skulle bruge stærk kemi på disse fuger, og det sidste vi ønskede var jo at ødelægge dem. Derefter hældte vi en blanding af vand og grundrens på gulvet, og så begyndte vi ellers at skrubbe hver fuge. Vi startede i hver vores ende og mødtes så på midten. Hold nu op et fantastisk resultat - Fugerne blev helt grå/hvide igen, hvilket selvfølgelig var til store tilfredshed hos kunden. Vi afsluttede behandlingen med en tur med en gulvvasker, for at afrense klinkerne ovenpå.

Så nemt rengøre du dine fuger i stående stilling

Det behøver ikke at være en sur affære at skulle rense fugerne i hverken køkken, bad, gang eller bryggers. Du kan klare det hele fra stående stilling, med disse fantastiske redskaber. 

Ovenstående billede er en anbefaling her fra Cleean.dk, men du kan bruge alt fra en gammel tandbørste til en stiv skrubbebørste. Bare husk at passe på din arbejdsstilling, så du ikke overbelaster din ryg. 

Er fugerne slemme anbefaler jeg følgende metode:

  1. Start med at fugte fugerne med vand, dette beskytter dem imod kemien vi bruger om lidt.
  2. Lav en blanding af Turbo-Rens deluxe i blandingsforholdet 0,5 dl til 10 liter vand.
  3. Hæld lidt af blanding ud på klinkerne (Jo mere vand jo bedre, så kan opløsningen nå at opløse skidt og snavs, så du ikke skal skrubbe så meget.)
  4. Så tager du fugebørsten og begynder at skrubbe, hver fuge. Tag gerne en "række" fuge af gangen, så kan du holde overblik over hvor langt du er nået. 
  5. Slut af med at tørrer over med en fugtigt moppe, så du fjerner sæberester. Til sidst slutter du af med at vaske med koldt vand - Det lukker for porerne i fugerne igen.

Er fugerne ikke særligt slemme anbefaler jeg følgende metode:

  1. Start med at fugte fugerne med vand, dette beskytter dem imod kemien vi bruger om lidt.
  2. Fordel Turbo-Rens Basic ud over fugerne. Lad det sidde i 2-5 min inden du begynder at skrubbe. Så kan opløsningen nå at opløse skidt og snavs, så du ikke skal skrubbe så meget.
  3. Så tager du fugebørsten og begynder at skrubbe, hver fuge. Tag gerne en "række" fuge af gangen, så kan du holde overblik over hvor langt du er nået. 
  4. Slut af med at tørrer over med en fugtigt moppe, så du fjerner sæberester. Til sidst slutter du af med at vaske med koldt vand - Det lukker for porerne i fugerne igen.

 

Af: Louise Panvig 0 kommentar

Del:

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alle kommentarer skal gennemgåes inden offentliggørelse

Netop tilføjet til øskeliste:
Min ønskeliste
Du ahr netop tilføjet dette produkt til kurven:
Gå til kurv