Vi gør opmærksom på de nye regler med - 2trins godkendelse ved kortbetaling, læs mere HER

0

Din kurv er tom

Hvordan virker microfiberklude?

af Louise Panvig juni 11, 2020 2 min læsning

Hvordan virker microfiberklude?

Microfiberkluden er kendt for dens enestående rengøringsevne. Og bruges af mange som den "nye" universal klud. Har du netop købt din første microfiberklud, men er i tvivl om, hvordan du bruger den på bedste vis? Ved du hvordan du vasker den korrekt, så den ikke mister sin enestående rengøringsevne?

Her fortæller jeg dig, hvordan du får det bedste resultat med microfiberkluden, hvordan du vasker den og historien bag microfiberkluden. 

Sådan virker microfiberklude

Microfiberkluden og støv er nærmest som to magneter der tiltrækker hinanden. Når du fører microfiberkluden hen over en støvet overflade, så suger kluden støvet til sig og sætter sig fast til fibrene indtil de vaskes. 

Kluden kan bruges i både våd/fugtig tilstand og tør. Hvis du feks. skal fjerne let snavs og støv anbefaler vi at kluden bruges i tør tilstand. Ved letter genstridig snavs bruges kluden i våd tilstand, med evt. almindelig vand uden sæbe. 

Få det bedste ud af din microfiberklud – vask den korrekt

Mange ved ikke, hvordan man vasker en microfiberklud korrekt efter at have gjort rent med den. Det er dog meget vigtigt, at den vaskes korrekt, så du kan få det mest optimale ud af den under rengøring i op til 300 rengøringer. Her er en samlet oversigt over ting, som du skal være opmærksom på, for at vaske og rengøre dine microfiberprodukter korrekt.

Der findes mange forskellige typer klude til forskellige formål. Feks. er der klude til rengøring af køkken, specielle klude til følsomme overflader, som computerskærme, glas og spejle. Én vigtig ting som de dog har til fælles, er vaskeanvisningen af dem. Du kan risikere at ødelægge kludenes specielle egenskaber eller værre endnu ridse overflader, hvis kluden ikke er ordentligt ren efter vask.

Derfor anbefaler vi at du:

  • Vasker kluden på 60 grader
  • Undgå at bruge vaskemiddel, som indeholder blegemiddel. Blegemiddel ødelægger fibrene
  • Undgå ligeledes skyllemiddel, da dette også nedsætter kludens rengøringsevne, ved at indkapsle fibrene med en slags beskyttende hinde, som gør at fibrene ikke virker hensigtsmæssigt.

Hvis du følger disse gangske få trin, så har din microfiberklude en levetid på op til 300 vaske. 

Rigtig god rengøring med din nye microfiberklud (eller gamle)

OBS. Hvis du allerede har vasket din microfiberklud ”forkert”, så må du endelig ikke smide den ud! Hvis du vasker kluden igen på 60 grader, kan den genfinde sine egenskaber. HUSK ikke at bruge skyllemiddel :D


Efterlad en kommentar

Kommentarer vil blive godkendt, før de vises.


Også i Rengøringstips og tricks

Sådan får du rustfrit stål skinnede rent igen med stålrens
Sådan får du rustfrit stål skinnede rent igen med stålrens

af Louise Panvig januar 20, 2021 2 min læsning

Læs mere
Sådan vasker du gulv med moppe-per-rum metoden
Sådan vasker du gulv med moppe-per-rum metoden

af Louise Panvig januar 09, 2021 3 min læsning

Læs mere
Sådan fjerner du kalk effektivt - En vejledning fra rengøringsekspert Louise Panvig
Sådan fjerner du kalk effektivt - En vejledning fra rengøringsekspert Louise Panvig

af Louise Panvig oktober 19, 2020 4 min læsning

Læs mere